Tegnap, péntek lévén, négyesben mentünk vacsorázni, az eseményt valamennyire igyekeztem képekkel is dokumentálni. Most egy olyan helyre mentünk, aminek a specialitása a fanyársakra felszúrt, grillezett, sült falatkák, pl. a csirke különböző részei (mell, máj, gyomor, vese - ezek külön-külön rendelhetők), spárga, és hasonlók. De ettünk japán szilvát is, meg avokádós csirkemellfalatokat wasabis szójaszósszal pácolva, meg valami apró tojást is. És persze jót beszélgettünk a különböző étkezési szokásokról, például hogy Tokióban ezeket a nyársakat az asztaltársaság tagjai megosztják egymással, de már Nagoyában, ahonnan a kollégák többsége áttelepült, ez nem illendő, hanem mindenki a saját nyársáról falatozik.
|
Kimura, Asami és Makoto |
|
Kis fűszeresdobozkák |
|
Tofukocka |
|
Japán szilva (balra) és avokádós csirkemell (jobbra), az elmaradhatatlan algával |
|
Csirkemájfalatok nyárson |
És végezetül egy videó. Az étel ugyan mozog, de szerencsére nem azért, mert él: ez padlizsán, halszirommal megszórva. Nem tudom pontosan, hogy utóbbi a hal melyik része (talán a bőre?), de meg van pirítva, még forró, amikor kihozzák, és a hő hatására izgalmasan tekereg jobbra-balra. Azon a nyárson pedig, amit Asami emel fel, gombafejek vannak.
Megjegyzés küldése