2013. január 19., szombat

Péntek esti dínom-dánom

Tegnap, péntek lévén, négyesben mentünk vacsorázni, az eseményt valamennyire igyekeztem képekkel is dokumentálni. Most egy olyan helyre mentünk, aminek a specialitása a fanyársakra felszúrt, grillezett, sült falatkák, pl. a csirke különböző részei (mell, máj, gyomor, vese - ezek külön-külön rendelhetők), spárga, és hasonlók. De ettünk japán szilvát is, meg avokádós csirkemellfalatokat wasabis szójaszósszal pácolva, meg valami apró tojást is. És persze jót beszélgettünk a különböző étkezési szokásokról, például hogy Tokióban ezeket a nyársakat az asztaltársaság tagjai megosztják egymással, de már Nagoyában, ahonnan a kollégák többsége áttelepült, ez nem illendő, hanem mindenki a saját nyársáról falatozik.

Kimura, Asami és Makoto
Kis fűszeresdobozkák
Tofukocka


Japán szilva (balra) és avokádós csirkemell (jobbra), az elmaradhatatlan algával
 

Csirkemájfalatok nyárson
 

És végezetül egy videó. Az étel ugyan mozog, de szerencsére nem azért, mert él: ez padlizsán, halszirommal megszórva. Nem tudom pontosan, hogy utóbbi a hal melyik része (talán a bőre?), de meg van pirítva, még forró, amikor kihozzák, és a hő hatására izgalmasan tekereg jobbra-balra. Azon a nyárson pedig, amit Asami emel fel, gombafejek vannak.


Megjegyzés küldése