2007. június 1., péntek

Utcanézet a térképen


A Google Maps legújabb alkotása az ún. "Street View", amivel a legnagyobb amerikai városok térképén az utcákra klikkelve panorámafényképeken tekinthetjük meg a város tetszőleges pontját. Egyszerűen zseniális! Most már nem lehet kifogás az sem, hogy "soha nem jártam ott, hogy fogom akkor felismerni?", hiszen előre meg lehet nézni... Fantasztikus, micsoda meló lehetett ezt rögzíteni.

Erről jut eszembe: a SZTAKI-s kutatócsoportunknak is van egy panorámakamerája, azt az autó tetejére szerelve, egy GPS-sel kiegészítve mi is tudnánk hasonló adatbázist készíteni. Aztán persze kellene egy ügyes szoftver, ami a panorámafilmből kinyeri az állóképeket az egyes pontokhoz, meg valami, ami ráhúzza mindezt a térképre. Hmm. Nem is tűnik olyan nehéznek...

6 megjegyzés:

  1. Az elég cool lenne, ha lenne rá kapacitásotok, és sikerülne vagy a Google-lel, vagy az utvonalterv.hu-val valami megállapodást kötni a képek használatáról (mármint, hogy ti eladnátok nekik).

    VálaszTörlés
  2. ha tovább olvassátok a híreket: magyarországon valószínűleg ez törvénytelen lenne ... prájvöszi problémák merülnek fel.

    VálaszTörlés
  3. Kapacitásunk egyátalán nincs rá, csak eljátszottam a gondolattal, hogy technikailag hogyan fognék hozzá.

    VálaszTörlés
  4. Ilyen a Google cucca, amivel csinálják:

    http://dhanak.blogspot.com/2007/06/utcanzet-trkpen.html

    VálaszTörlés
  5. bizarr képek gyüjteménye
    http://tinyurl.com/2ayrvr

    VálaszTörlés