2007. június 24., vasárnap

Múzeumok éjszakája

Szombaton Múzeumok éjszakája volt, ennek alkalmából ismét megpróbáltunk eljutni Gabival a Szépművészeti Múzeum inka-kiállítására, amit már egyszer, a Múzeumok Majálisán megkíséreltünk. Akkor azért tettünk le róla, mert a pluszprogramok miatt, amit akkor rendeztek, a belépőjegy ára a többszöröse volt a normál árnak. Most úgy tűnt, hogy az egész megúszható azzal az 1200 Ft-os belépőjeggyel, ami ezen az éjszakán az összes programban résztvevő múzeumba jó; ami nem rossz ár, ahhoz képest, hogy a teljesárú belépőjegy egyébként 2400 Ft.

Persze ez másoknak is eszébe jutott, úgyhogy a múzeumnál hatalmas tömeg volt, a bejárat előtti rácsos kapu le volt zárva, előtte pedig hosszú sor kígyózott, még a múzeum oldalában, a Dózsa György úton is, és nem lehetett tudni, hogy mikor és hány embert eresztenek be legközelebb. Szemben, a Műcsarnokban is nagy sor állt, szóval végül feladtuk a várakozást. A történet plusz érdekessége, hogy a Felvonulási téri parkoló kb. fele teljesen üres volt, és ki voltak helyezve "parkolni tilos" táblák. Mint kiderült, azért, mert jövő szombaton (!) Kapcsolat-koncert lesz, de a héten már kezdik építeni a pódiumokat, és addig ki kell ürülnie a térnek. Ez rendben is volna, de hogy miért pont ezen az éjszakán kell elkezdeni a tér lezárását, az már jó kérdés...

A Hősök teréről a Páva utcai Holokauszt Múzeumba mentünk, onnan pedig a közeli Zwack Múzeumba (ilyen is van). Itt többek között megtudtuk, hogy a Jack Daniel's-hez hasonlóan, amit a mai napig csak és kizárólag Lynchburgben gyártanak, az évi hárommillió liter Unicumot is ott, a Soroksári úton állítják elő, 40 féle gyógynövény felhasználásával, és maguk a dolgozók sem tudják, hogy milyen gyógynövényeket használnak, mert a recept csak annyit mond, hogy "végy két marokkal a 2-es számú zacskóból".

Megjegyzés küldése