2007. január 2., kedd

Szilveszter a Váci utcában

Gabival úgy döntöttünk, hogy nem megyünk semmilyen házibuliba idén, hanem otthon, kettesben töltjük a szilvesztert. Fél tíz körül elmentünk sétálni egy nagyot a belvárosba, kezdve a Blahán, tovább az Astoriára, majd a Ferenciek tere, Váci utca éritésével a Vörösmarty térre, onnan ki a Deákra, Andrássy út, Liszt Ferenc tér, Király utca, majd a körúton végig haza.

A Vörösmarty tér környékén óriási tömeg volt, talán még a könyvhét vagy Karácsony alkalmával sincsenek ennyien, persze valamilyen duda vagy trombita állandóan szólt valahonnan, folyamatos petárdázás, tűzijátékozás. A tér egy nagy része pl. (a József nádor tér felőli vége) gyakorlatilag le volt zárva, mert pár kínai állandó tűz alatt tartotta, izgalmas volt.

A másik érdekes tapasztalat az volt, hogy a Blahát elhagyva a Rákóczi tér felé egyszerre kiürült a körút, mintha egy másik városba vagy másik időzónába értünk volna. Félelmetes volt a különbség, pedig fél tizenkettő körül járt az idő.

1 megjegyzés:

  1. Mi is arra jártunk, miután megnéztük a madácsban a producerek című szürreális módon náciköcsögzsidózó darabot az oktogonra tévedtünk ahol lacikonyha, forralt bor és mindent feledtető kozmiksz (vazzeg ezek még élnek :) várt minket, miközben cigánygyerekek tüzijátékkal kergettték egymást... igaz élmény volt, de tényleg

    VálaszTörlés