2007. január 16., kedd

Marriner és a mezei Szent Márton

Tegnap este koncerten voltunk Gabival: az Academy of St. Martin in the Fields zenekar lépett fel a Művészetek Palotájában, Neville Marriner vezényletével. A jegyeket karácsonyra kaptuk ajándékba. Igazán kitűnő koncert volt, ezt a nálam sokkal szakavatottabb, klarinétos unokatestvérem és hegedűs felesége is megerősítheti, akik szintén ott voltak. Fantasztikus, hogy Sir Neville idén lesz 80 éves, és simán levezényelt (természetesen állva) egy kétórás koncertet, sőt, látszólag még csak nem is nagyon fáradt el tőle.

A koncert szólistája egy lett származású hegedűművész volt, fiatal leányzó, Baiba Skride, Dvořák a-moll hegedűversenyét játszotta, nem mellesleg egy Stradivarin, amely a maga 280 évével csupán bő tízszer annyi idős volt, mint maga a művész, de még a karmestert is jócskán lekörözte. A hölgy egyébként, amellett, hogy amennyire meg tudom ítélni, szépen játszott, egy kicsit teltkarcsú volt (tényleg csak kicsit), bár Gabi szerint csak a ruha állt rajta előnytelenül. Meglehet, de ebben a törtarany-színű, szűk szoknyarészes, vállatlan bársony ruhában, a derekán egy fekete kötővel pont úgy nézett ki, mint egy szaloncukor. Mondtam is Gabinak.

Aztán rájöttem, hogy nincs ebben semmi meglepő, hiszen ha a darab a-moll, az előadó meg lett, akkor nem csoda, hogy kissé molett. Khm, elnézést.

Megjegyzés küldése