2007. október 3., szerda

Papírképek

Másfél hete pénteken az esküvőről készült közel 400 hivatalos képet megrendeltük nyomtatásban. Némi tájékozódás után végül a Rossmann fotószolgáltatását választottuk, úgy tűnt ugyanis, hogy az interneten elérhető szolgáltatások mind ugyanazt a németországi alvállalkozót használják, csak épp az árak különböznek valamelyest, és a Rossmann tűnt a legolcsóbbnak, márpedig 400 kép esetén nem mindegy, hogy 29 vagy 35 Ft képenként. A rendelést egyébként szintén interneten keresztül végeztem, és minden teljesen simán zajlott, csak a feltöltés tartott sokáig, de mondjuk ez várható volt.

Múlt hét közepére aztán el is készültek a képek, mint kiderült Fuji papíron, nagyon szép minőségben. Sajnos üröm az örömben, hogy 14 képet rossz helyen vágtak el (a kép közepénél), és további 80 képen a menyasszonyi csokor virágai helyett csak elmosódott színes pacák látszanak. Ez már csak azért is érdekes, mert sehol máshol nem tapasztalható hasonló hiba, sem a hasonló színek más előfordulásánál, sem más színek esetében; a képek minden más tekintetben gyönyörű színűek és élesek. Csak épp a csokor sárgája és fehérje pacásodik. Ami ugye nagy kár, mert hát a csokor mégiscsak sok kép fontos szereplője.

Telefonon érdeklődtem, hogy mit kell ilyen esetben tenni. Holnap visszavisszük a rontott képeket oda, ahol átvettük, kicsit lassította a folyamatot, hogy kézzel ki kellett válogatnunk a rontott képek digitális változatait, hogy azt is mellékelni tudjuk. Hogy mit tudnak tenni a színhibával? Meglátjuk...

Megjegyzés küldése