2011. június 8., szerda

Szijjártó fenyeget

Jóri András adatvédelmi biztos állást foglalt a Szociális Konzultációnak keresztelt, egyébként minősíthetetlenül demagóg adatgyűjtéssel kapcsolatban. Állásfoglalása értelmében
Sérti a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásait a Szociális Konzultáció 2011 keretében végzett adatkezelés, mert nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát.

Igaza van, hiszen a kérdőíven szerepel a kérdezett neve, címe, email címe, aláírása, és még ki tudja, mi minden egy vonalkódba sűrítve. A hírben nem is ez az érdekes (bár sajnos ma már az is említésre méltónak számít, ha egy közjogi személy kiáll a kormány politikája ellen), hanem a reakció - az is inkább jellemző, leleplező, stb., mint érdekes. Szijjártó Péter szóvivő ugyanis nem késlekedett leszögezni, hogy
Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan személyes karrierjét illetően.
Már csak azt kellett volna hozzátennie, hogy én Jóri úr helyében gyorsan biztosítást kötnék, mert hát az embert mindig érhetik balesetek, bár ettől sem lett volna sokkal fenyegetőbb a mondanivalója. Az üzenet ugyanaz, mint az elmúlt egy év folyamán már sokszor: nem feküdtél le nekünk, ezért lakolni fogsz. Azt is érdemes megnézni, hogy az egyes hírportálok milyen címen hozzák Szijjártó nyilatkozatát. A Hír TV egyszerűen "Jóri levele mögött személyes motivációk állnak?" címen, azt már csak a cikkben említik, hogy ez a kormányszóvivő véleménye. A Magyar Nemzet dettó.

Megjegyzés küldése